Leto je naokoli in bliža se zaključek šolskega leta, ki ga bo že četrto leto zapored pospremil festival ulične kulture CestArt 2023.
 
Organizatorji si iz leta v leto prizadevamo za zanimive in kakovostne vsebine in tako bo letošnji festival še posebej zablestel: mesec dni vas bo v starem mestnem jedru razveseljevalo pet post produkcij evropsko priznanega festivala Svetlobna gverila iz Ljubljane, kjer se bodo s svojimi svetlobnimi inštalacijami predstavili vizualni umetniki: Matej Bizovičar, Janez Grošelj, Luka Savić, Tilen Sepič in Andrej Štular.
 
Mlajši in starejši gledalci si boste lahko ogledali zanimiva ulična nastopa iz mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica, ki se že vrsto let dogaja v Ljubljani in po drugih mestih v Sloveniji.
 
V galerijah Carinarnica in Pavlova hiša bo na ogled skupinska razstava PREHOD priznanih mladih slovenskih likovnih umetnikov: Jošta Franka, Staša Kleindiensta, Maje Hodošček in Janje Kosi.
Predstavljene bodo tri nove umetniške produkcije Oliverja Pilića, umetniškega dua JAZ&ON in Mine Bulić.
 
Na ogled bo razstava ponovno uporabljenih zavrženih stvari, ki so jih ustvarili osnovnošolci OŠ Anton Trstenjak Negova in II. OŠ Murska Sobota, pod likovnim mentorstvom prof. Matjaža Gederja.
 

V Pavlovi hiši si boste lahko ogledali projekcijo nagrajenega dokumentarnega filma Fearkingdom avtorjev Linn Loeffler in Igorja Buharova.

Z umetniško intervencijo bomo poživili ponudbo Andy’s Extra Bar, kjer nas bosta dva večera glasbeno razvajala DJ Kozmonavt in Tadej Vesenjak s tolkalcem.
 
Ljubitelji ustvarjanja se boste lahko udeležili dveh brezplačnih likovnih delavnic, na festivalski stojnici pa boste lahko razširili svojo zbirko stripov in vinilk. 
 
Otvoritvena slovesnost bo v četrtek, 22. 6. 2023 ob 18.30 v Carinarnici, nadaljevala se bo
ob 20.30 v atriju Pavlove hiše s koncertom odličnega raperja Emkeja in zaključila
s svečanim prižigom svetlobnih inštalacij na izbranih lokacijah starega mestnega jedra Gornje Radgone.
 
Program festivala bo obiskovalcem na voljo na spletni strani razvojne agencija PORA (www.pora-gr.si), pod zavihkom CestArt festival in v tiskani obliki.
 
Vabimo vas, da si izberete vsebine, ki vas zanimajo in nas počastite s svojim obiskom!