18

sep

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: Obrtništvo in družinsko podjetništvo – vodenje in prenos družinskega podjetja ; 4. in 5. oktober 2018

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: Obrtništvo in družinsko podjetništvo – vodenje in prenos družinskega podjetja ; 4. in 5. oktober 2018

Spoštovani!

 

Pomurska gospodarska zbornica v okviru SPOT svetovanje Pomurje organizira BREZPLAČNO usposabljanje

 

Obrtništvo in družinsko podjetništvo –

      vodenje in prenos družinskega podjetja

ki bo

 4. oktobra 2018 od 12.00 do 16.00 ure 

5. oktobra 2018, od 8.00 do 12.30 ure

  v prostorih OOZ Gornja Radgona,

   Trg svobode 9, Gornja Radgona

 

Namen usposabljanja:

Z usposabljanjem želimo ponuditi strokovno podporo pri upravljanju, vodenju družinskih podjetij ter pripravi prenosa poslovanja družinskih podjetij na naslednjo generacijo. Obrtniki, ki največkrat poslujejo kot družinska podjetja, se namreč razlikujejo od drugih podjetij z vidika poslovanja, vodenja in nastopanja na trgu, zato je tovrstna podpora nujna za dolgoročno preživetje podjetij.

 

Vsebina/program:

Na usposabljanju bo skozi pomen obrtništva, predstavljena specifičnost poslovanja obrtnih družinskih podjetij ter postopki potrebni za uspešen prenos nasledstva družinskega podjetja.

Družinsko – poslovna razmerja v obrtnih podjetjih morajo biti urejena na način, da bo podjetje uspešno na dolgi rok, družina pa bo ostala povezana in v dobrih odnosih. To je ključno za uspešno poslovanje.

Strokovni izvajalec:

Uroš Kavs, svetovalec za družinsko podjetništvo 

Je izkušen strokovnjak in podjetniški svetovalec s področja svetovanja družinskim podjetjem. Izhaja iz družinskega podjetja Kovinoplast, ki ga je pred leti prevzel njegov mlajši brat. Skoraj 20. let je bil zaposlen v domačem podjetju, v katerem je bila dejavna celotna družina. Zato do potankosti pozna problematiko v povezavi z odnosi, konflikti in povezanostjo družinskih članov v tovrstnih podjetjih.

Je pisec več strokovnih knjig in prispevkov na temo poslovanja in prenosa družinskih podjetij na naslednike. Pomagal je preko 150 podjetjem, ki so svoje odnose uredili dolgoročno, kar je pogoj za nadaljevanje uspešnega poslovanja. Preučuje odnose v družinskih podjetjih,  saj se je s konflikti in vsakdanjo vpetostjo v poslu srečeval tudi v domačem podjetju.

Prijave:

Prijave sprejemajo do 02.10.2018 oz. do zapolnitve mest na mail:

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.        ali           Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.                                                                                                                             

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno na 20 udeležencev!

 

Trajanje usposabljanja:

  • skupaj 11 šolskih ur (všteti odmori)

Za okrepčila med odmori bo poskrbljeno.

Vabljeni!