Podjetje Radgonske Gorice d.d. je za svoja dva obrata RG Bistro in Dom Penine pridobilo  okoljski znak GREEN KEY / ZELENI KLJUČ, ki je vodilni standard na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji in pomeni zavezanost podjetij, da spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE.

S pridobitvijo znaka so pridobili priznanje za odličnost okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja.

Znak Zeleni ključ so pridobili na podlagi lastne iniciative, saj prihodnost vidijo le v trajnostni preobrazbi svojega podjetja, ob upoštevanju potrebnih ukrepov za zmanjšanje porabe energije, znižanju stroškov poslovanja, ločevanju odpadkov, in kar je še posebej pomembno, z mreženjem lokalnih pridelovalcev in proizvajalcev sestavin, ki jih uporabljajo pri svojih izdelkih. Velik poudarek namenjajo obveščanju in osveščanju gostov v trajnostne in okolju prijaznejše ukrepe. 

Ponudnik s svojim trajnostnim poslovanjem, ki je bilo potrjeno tudi s pridobitvijo trajnostnega znaka Green Key, soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v naši občini. 

ČESTITAMO!