CestArt Festival Gornja Radgona je festival urbane kulture, ki umetniška dela postavlja na ulice, v izložbe nekdanjih trgovin in druge prazne prostore, razpršene na različnih lokacijah po Gornji Radgoni, od mostu do parka, in v sosednjo Potrno v Avstriji do Pavlove hiše, kjer ima svoj kulturni dom slovensko zamejsko društvo Člen 7 in kjer se v tem času dogajajo razstave, literarni dogodki  in koncerti.

Namen festivala je podpora in predstavitev umetnikov iz različnih področij umetnosti, hkrati pa približati moderne tokove umetnosti ljudem. 

Organizatorji želimo s kulturo in ustvarjalnostjo preplesti naše običajno življenje z izborom neobičajnih umetniških prizorišč – od tistih skritih in še neodkritih, do običajnih in nepredvidljivih, in z njimi podati vizijo evropskega mesta, kot ga želimo v prihodnosti. Mesta, kjer ljudi združuje ustvarjalnost in mirna strpnost, ne glede na razlike med nami.  

Na festivalu se predstavljajo ustvarjalci iz lokalnega in širšega območja naše države in tujine, ki skozi svojo umetnost izvirno nagovarjajo svoje občinstvo, vzpostavljajo z njim dialog in odpirajo nova obzorja, kar je poslanstvo kulture in umetnosti. 

Večdnevni festival spremljajo slike, kiparske postavitve, video inštalacije, fotografije, ulične intervencije, bralne urice na skritih in javnih kotičkih, glasbeni nastopi, ulično gledališče in ples. Tradicionalno gostimo ulične umetnike Festivala Ana Desetnica.

 

V času 3. CestArt Festivala smo sodelovali z gostinskim lokalom Kavarna in slaščičarna Nabucco, ki je zunanji prostor spremenil v glasbeni klub z živo glasbo in kjer so se obiskovalci družili in si izmenjevali vtise ob odlični kulinarični ponudbi! 

 

 

Vabimo vas na oglede:

 

 

Glavni pokrovitelj CestArt Festivala 

Občina Gornja Radgona 

 

Organizatorji 3. CestArt Festivala

PORA Gornja Radgona 

Pavlova hiša, Potrna 

Društvo Tenzin 

Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona 

Osnovna šola Gornja Radgona 

Društvo Art Klub 7 

Kavarna in slaščičarna Nabucco

Društvo KUD Bunker 

 

Medijski pokrovitelj 3. CestArt Festivala 

Pozdrav TV 

Ostali pokrovitelji 3. CestArt Festivala

Borovo d.d. 

Mladinski center Gornja Radgona 

Mizarski servis Primož Vrbanič s.p.

Radgonske gorice d.d.  

Pomurski sejem d.d. 

Društvo Kopriva Gornja Radgona

Bevog

PGD Gornja Radgona 

Vina Tempus 

M.Trade 

Zavod iskriva, iskrišče za razvoj lokalnih potencialov