CestArt Festival, od 23. 6. do 26. 6. 2022

Vstop v letošnje poletje s 3. CestArt Festivalom Gornja Radgona

Prenos sporeda 3. CestArt Festivala Gornja Radgona

 

 

Začetek poletnih počitnic bo, tokrat že tretjič zapovrstjo, zaznamoval 3. CestArt festival Gornja Radgona.

 

Ulice našega mesta bodo zavzeli umetniški ustvarjalci in kulturniki, ki prihajajo iz domačega okolja, kakor tudi od drugod. Gre za festival urbane kulture, ki umetniška dela postavlja na ulice, v izložbe in prazne trgovske ter poslovne prostore, razpršene na različnih lokacijah po Gornji Radgoni, od centra mesta do mostu na Muri in v sosednjem Laafeldu / Potrna v Avstriji do Pavlove hiše, kjer ima svoj kulturni dom slovensko zamejsko društvo Člen 7. CestArt Festival že od začetka sodeluje s Pavlovo hišo, kjer se v tem času dogajajo razstave, literarni dogodki  in koncerti.

Predstavili se bodo ustvarjalci iz lokalnega in širšega območja naše države ter iz tujine, ki skozi svojo umetnost izvirno nagovarjajo svoje občinstvo, vzpostavljajo z njim dialog in odpirajo nova obzorja, kar je seveda poslanstvo kulture in umetnosti.

Večdnevni festival bodo spremljale slike, kiparske postavitve, video inštalacije, fotografije, ulične intervencije, pogovori z avtorji, glasbeni nastopi in ulično gledališče.

Že tradicionalno nas bo obiskala Ana Desetnica z uličnimi umetniki in akrobati, gostili bomo ulično lutkovno gledališče in se pod okriljem Knjižnice Gornja Radgona pogovarjali s pisatelji.

Umetnik Marko Pogačnik nas bo popeljal na geomantični sprehod po obeh Radgonah.

Ne spreglejte koncerta Leopolda I. in Drügi v Pavlovi hiši.

In še novost: gostinski lokal Slaščičarno Nabucco bomo spremenili v prizorišče dogajanja s predstavami in živo glasbo, kjer se bomo lahko družili in si izmenjali vtise ob odlični kulinarični ponudbi! Upamo lahko, da bomo tako vsaj malo nadoknadili izgubljen čas, ko smo bili ločeni drug od drugega. 

Novost tokratnega festivala je organizacja bolšjega sejma stripov in vinilk

Tudi tokrat želimo organizatorji kulturo in ustvarjalnost preplesti z našim običajnim življenjem z izborom neobičajnih umetniških prizorišč – od tistih skritih in še neodkritih, do običajnih in nepredvidljivih, in z njimi podati vizijo evropskega mesta, kot ga želimo v prihodnosti. Mesta, kjer ljudi združuje ustvarjalnost in mirna strpnost ne glede na razlike med nami.    

Dogodek, ki ga organizira javni zavod PORA, razvojna agencija Gornja Radgona, v sodelovanju z domačimi in drugimi deležniki s področja kulture in umetnosti, bo za vse obiskovalce tudi letos brezplačen.

 
CestArt Festival bo potekal od četrtka, 23. 6. do nedelje, 26. 6.

 

Več o dogajanju na letošnjem in preteklih CestArt Festivalih si lahko pogledate tukaj.

 

 

Na spletni strani javnega zavoda PORA Gornja Radgona bodo objavljeni program, lokacije in vse potrebne informacije.