Co_Operation

V projektu se bodo gasilci izobraževali in usposabljali za sodelovanje pri aktivnostih ob nesrečah in drugih nevarnostih v prenovljenem izobraževalnem središču.

Vključene bodo tudi enote civilne zaščite in rdečega križa. Pomembna cilja sta tudi podpis dvostranskega sporazuma med županoma obeh sosednjih občin Gornja Radgona in Bad Radkersburg o sodelovanju gasilskih enot pri reševanju in prenos dobrih praks sodelovanja tudi na druge občine na programskem območju.

Cilj projekta »Co_Operation« je krepitev čezmejnega sodelovanja in zagotovitev trajnosti pri ukrepih ob naravnih nesrečah s poglobljenim sodelovanjem, skupnimi usposabljanji, z vzpostavitvijo pravne podlage za reševalne akcije in s prenosom dobrih praks na druga čezmejna območja. Projekt je v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Partnerji v projektu so:

  • PORA, razvojna agencija Gornja Radgona kot vodilni partner,
  • Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona in
  • Stadtgemeinde Bad Radkersburg.

Izvedene projektne aktivnosti bodo v lokalnem čezmejnem okolju prispevale k še tesnejšemu sodelovanju med organizacijami, ki se ukvarjajo s preprečevanjem tveganj, in k tesnejšemu sodelovanju lokalnih oblasti na obeh straneh meje.

Projekt »Co_Operation traja od 1. 5. 2019 do 31. 12. 2021.

 

 

Obnova gasilskega doma Gornja Radgona (prispevek): https://www.gor-radgona.si/novice/2021082008014046/obnova_gasilskega_doma_v_gornji_radgoni/

 

»Strokovna konferenca o dobrih praksah in čezmejnih sporazumih« https://www.youtube.com/watch?v=WeHTn7PDnV4

 

 
Predstavitveni film projekta Co_Operation si lahko ogledate TUKAJ.

 

Projekt Co_Operation – jezikovni tečaji

Projekt & partnerji

Vodilni partner v projektu je PORA, razvojna agencija Gornja Radgona, sodelujejo pa še:

Prispevki, tiskovine in ostale datoteke