25

jan

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki jih bo v letu 2016 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnostJavni razpis za izbor kulturnih projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki jih bo v letu 2016 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Predmet razpisa je sofinanciranje projektov kulturnih društev in njihovih zvez (v nadaljevanju: projekti), ki bodo izvedeni kot:
  • prireditve (koncerti, predstave, razstave, projekcije in druge javne kulturne prireditve) na navedenih področjih dejavnosti, ki jih pripravljajo in izvajajo kulturna društva in skupine na neprofiten način in so v interesu širše družbene skupnosti;
  • izobraževanja in strokovna usposabljanja za potrebe ljubiteljskih kulturnih dejavnosti;
  • založniški in AV (avdiovizualni) projekti;
  • organizacijski projekti za krovne organizacije na nacionalnem nivoju, ki delujejo na razpisnem področju.
Področja dejavnosti so: zborovska, inštrumentalna (pihalni, tamburaški in mandolinski, simfonični, godalni in harmonikarski orkestri), gledališka in lutkovna, folklorna, filmska, plesna, likovna, literarna ter intermedijska dejavnost (novi mediji, IK tehnologija).

Upravičene osebe (predlagatelj projekta) po tem razpisu so kulturna društva in njihove zveze s statusom pravne osebe v Republiki Sloveniji, ki delujejo na področju razpisa in izpolnjujejo razpisne pogoje; za kulturno delovanje Slovencev, ki živijo v zamejstvu, pa ustrezne krovne organizacije v kulturi, ki izpolnjujejo razpisne pogoje.

Okvirna vrednost vseh razpoložljivih sredstev za predmet razpisa znaša 332.860,00 EUR.

Roki razpisa: razpis začne teči 22. 1. 2016 in se zaključi 22. 2. 2016.

Dokumentacija razpisa je dostopna na domači strani JSKD www.jskd.si.

Pristojna uslužbenca za dajanje informacij in vsebinskih pojasnil sta: Urška Bittner Pipan, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 01/24-10-502, Matej Maček, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 01/24-10-518.

Uradni list Republike Slovenije, številka 4, z dne 22. 1. 2016.