02

feb

Program Eurostars, v okviru iniciative EUREKAJavni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem, ki izvajajo raziskave in razvoj – program Eurostars, v okviru iniciative EUREKA

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih raziskovalnih in razvojnih projektov, ki so predhodno potrjeni na mednarodnem ocenjevanju Eurostars s strani skupine Visokih predstavnikov programa Eurostars.
Strateški cilj javnega razpisa je zagotoviti sofinanciranje za tržno orientirane raziskave in eksperimentalni razvoj s posebnim poudarkom na malih in srednje velikih podjetjih, ki se ukvarjajo z raziskavami in razvojem (v nadaljevanju: MSP, ki se ukvarjajo z RR).
Predmet sofinanciranja so mednarodni, tržno usmerjeni raziskovalno razvojni projekti, ki se izvajajo v obliki raziskav in eksperimentalnega razvoja, pokrivajo katerokoli tehnološko področje programa EUREKA, imajo civilen namen, rezultat morajo biti razviti novi proizvodi, postopki ali storitve.

Ta razpis se izvaja v povezavi z mednarodnim razpisom programa Eurostars: »EUREKAs Eurostars programme« (v nadaljevanju: mednarodni razpis), ki je objavljen na spletnem naslovu: www.eurostars-eureka.eu.

Na nacionalni razpis se lahko prijavijo samo slovenski prijavitelji, katerih projekt, pri katerem sodelujejo v okviru mednarodnega konzorcija kot koordinator ali partner je bil v okviru mednarodnega razpisa ocenjen pozitivno in so bili partnerji o tem obveščeni s strani EUREKA Sekretariata.

Na razpis se lahko prijavijo velika, srednje velika, mala in mikro podjetja, ki izpolnjujejo pogoje tega razpisa

Rok za oddajo vlog na mednarodni razpis je 18. 2. 2016 do 20. ure (CET).
Rok za oddajo vlog na nacionalni javni razpis je 14 dni od prejema elektronskega obvestila s strani EUREKA Sekretariata, da je bil projekt pozitivno ocenjen.

Več informacij o projektu Eurostars in posebej o mednarodnem delu razpisa je dostopnih na www.eurostars-eureka.eu. Dodatne informacije so na voljo na ministrstvu, na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Uradni list Republike Slovenije, številka 6, z dne 29. 1. 2016