26

apr

Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na DunajuJavni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ki jih bo v letu 2017 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo


Predmet razpisa je zbiranje projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah Ministrstva za kulturo RS (v nadaljevanju ministrstvo) v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju v obdobju od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017, ki vključuje:
 • financiranje stroškov najemnine, tekočih stroškov, ki so povezani z uporabo stanovanja, stroškov rednega vzdrževanja in osnovne opreme umetniških rezidenc v omenjenih mestih ter
 • povračilo potnih stroškov za izbrane prijavitelje, in sicer za Berlin v višini največ 250 EUR neto, za London v višini največ 250 EUR neto, za Dunaj v višini največ 150 EUR neto ter za New York v višini največ 850 EUR neto v primeru enega prijavitelja ali največ 750 EUR neto na osebo v primeru skupinskega rezidenčnega bivanja.

Razpis je namenjen prijaviteljem, ki delujejo na naslednjih področjih umetnosti in kulture:
 • uprizoritvena umetnost,
 • likovna umetnost,
 • arhitektura in oblikovanje,
 • glasbena umetnost,
 • intermedijske umetnosti,
 • film in AV-kultura,
 • knjiga,
 • kritika umetnosti ter refleksija kulture in družbe,
  da se jim omogoči bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah.

Razpis se prične 22. 4. 2016 in se zaključi 8. 6. 2016.

Razpisno dokumentacijo lahko prijavitelji v razpisnem roku dvignejo v glavni pisarni Ministrstva za kulturo RS (Maistrova 10, 1000 Ljubljana) med uradnimi urami (vsak ponedeljek in petek od 9. do 12. ure ter v sredo od 9. do 12. ure in od 14. do 16. ure).
Razpisno dokumentacijo si lahko prijavitelji natisnejo tudi s spletne strani ministrstva http://www.mk.gov.si/, kjer najdejo tudi vse druge podatke, povezane z izvedbo javnega razpisa, oznaka JPR–REZ–2017.
Ministrstvo je dolžno na pisno zahtevo v času razpisnega roka zainteresiranim prijaviteljem razpisno dokumentacijo tudi poslati.

Pristojna uslužbenka za dajanje informacij in pojasnil: Katarina Culiberg, tel. 01 369 5866, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Posredovanje informacij po telefonu in elektronski pošti poteka vsak ponedeljek, sredo in petek od 9. do 11. ure.

Uradni list Republike Slovenije, številka 29, z dne 22. 4. 2016