03

maj

Javni razpis za spodbujanje uvajanja in implementacije okoljskih znakov za turistične nastanitveJavni razpis za spodbujanje uvajanja in implementacije okoljskih znakov za turistične nastanitve

Sredstva so namenjena za sofinanciranje materialnih stroškov praktičnega izobraževanja dijakov in študentov biotehniških, kmetijskih, vrtnarskih, gozdarskih, živilskih in veterinarskih srednjih in višjih strokovnih šol ter fakultet.

Namen javnega razpisa je spodbuditi pravne in fizične osebe, društva in druge subjekte javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma, k uvajanju ekološkega managementa in ekoloških standardov v turističnih nastanitvenih objektih ter spodbuditi pridobitev mednarodno uveljavljenega okoljskega znaka.

Predmet razpisa je sofinanciranje stroškov uvajanja in implementacije mednarodno uveljavljenih okoljskih znakov za turistične nastanitve ter stroškov, povezanih s promocijo konkurenčne prednosti turističnega ponudnika, ki jo je pridobil z znakom. Ti znaki so naslednji: Bio Hotels, Znaka za okolje EU (EU Ecolabel), Green Globe, Green Key, Travellife in TourCer.

Vloge morajo biti dostavljene na MGRT v Maribor najmanj dva delovna dneva pred predvidenim odpiranjem. Prvo odpiranje prispelih vlog bo 30. 5. 2016, drugo pa 8. 9. 2016. V primeru, da sredstva na zadnjem odpiranju ne bodo porabljena v celoti, lahko ministrstvo določi še dodaten datum odpiranja vlog.

Razpisna dokumentacija bo z dnem objave razpisa v Uradnem listu RS dostopna na spletni na spletni strani ministrstva: http://www.mgrt.gov.si/ pod rubriko Javni razpisi.

Dodatne informacije in dokumentacija se lahko posreduje tudi po elektronski pošti na osnovi zahteve prijavitelja, poslane po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Uradni list Republike Slovenije, številka 31, z dne 29. 4. 2016