06

jun

Spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah

 

Javni razpis za podporo izvajanju dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2016/2017

 

Z javnim razpisom se želi na 50 osnovnih in srednjih  šolah  podpreti  izvajanje  dejavnosti  na  področju spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti.

 

Predmet  javnega  razpisa  je  dodelitev  finančnih sredstev osnovnim in srednjim šolam z namenom spodbujanja vključevanja in aktiviranja osnovnošolcev in dijakov v dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti z mentorsko podporo in zagotavljanje boljših pogojev za izvajanje teh aktivnosti.

 

Podprli bodo naslednje aktivnosti:

   Izvajanje  aktivnosti  po  metodologiji  Z  ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti z zagotavljanjem sofinanciranja zunanjih izvajalcev;

– Izvajanje »start-up« vikendov za dijake s sofinanciranjem stroškov za izvedbo;

– Izvajanje obšolskih dejavnosti za dijake s sofinanciranjem stroškov zunanjih izvajalcev.

 

Ciljna skupina so osnovnošolci in dijaki, ki so vpisani v šolskem letu 2016/2017.

 

Prijavitelj mora ob prijavi izpolnjevati naslednje osnovne pogoje:

– prijavitelj je srednja šola, ki je vpisana v seznam srednjih šol, objavljenih na spletnih povezavah Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport: https://krka1.mss.edus.si/registriweb/Seznam2.aspx?Seznam=3010,

   prijavitelj mora zagotoviti izvajanje nalog s strani učiteljev, ki izpolnjujejo kadrovske pogoje potrebne za izvajanje izobraževalnega procesa v šolah.

 

Skupna višina razpisanih sredstev za financiranje je največ 68.100,00 €, v proračunskem letu 2016.

 

Rok za oddajo vlog je 4. 7. 2016.

 

Razpisna  dokumentacija  je  dosegljiva  na  spletni  strani  izvajalca  javnega razpisa  http://www.spiritslovenia.si pod  rubriko  »Javni razpisi in naročila«.

 

Dodatne informacije:

Odgovorna  oseba  za  izvedbo  javnega  razpisa  je Boris Kunilo.

Vprašanja  v  zvezi  z  razpisom  se  posredujejo  izključno  po  elektronski  pošti,  na  elektronski  naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., z navedbo zadeve »Vprašanje JR DOŠSŠ 2016/2017«. Vprašanja morajo prispeti najkasneje  5  delovnih  dni  pred  iztekom  roka  za  oddajo vloge.  Odgovori  na  vprašanja  bodo  na  spletni  strani javnega razpisa objavljeni najkasneje 3 delovne dni pred iztekom roka za oddajo vloge, pod pogojem, da je bilo vprašanje posredovano pravočasno.

 

Uradni list Republike Slovenije, številka 39, z dne 3. 6. 2016

Več na: https://www.uradni-list.si/_pdf/2016/Ra/r2016039.pdf#!/r2016039-pdf