28

mar

Javni razpis za sofinanciranje vsebin centrov za družine

Javni razpis za sofinanciranje vsebin centrov za družine v letih 2017–2020

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja vsebin centrov za družino kot podporne institucije v lokalnem okolju, ki je namenjena vsem družinskim članom, ki živijo v različnih oblikah družin v vseh življenjskih obdobjih.

 

Centri za družine predstavljajo prostor druženja različnih generacij, prostor za kakovostno nadgradnjo pri krepitvi socialnih vlog posameznika, podporo pri lažjem usklajevanju družinskega in poklicnega življenja ter prostor za izmenjavo dobrih praks in pozitivnih izkušenj.

 

Namen javnega razpisa je vzpostavitev mreže izvajalcev, ki izvajajo vsebine centrov za družino na območjih, kjer ni podobnih vsebin ter jih približati družinam, z namenom kvalitetnega preživljanja prostega časa, pridobivanja socialnih veščin in vzpostavljanja novih medsebojnih odnosov v lokalnem okolju.

 

Ciljne skupine:

– družine vseh oblik,

– otroci, mladostniki/mladostnice,

– družinski člani, ki živijo v različnih oblikah družin v vseh življenjskih obdobjih.

 

Prijavitelj je lahko pravna oseba (društvo, zavod, socialno podjetje), ki ima v ustanovitvenem aktu določeno neprofitno delovanje, premoženja, dobiček in presežke prihodkov nad odhodki, ki jih uporablja za opravljanje osnovne dejavnosti oziroma ne deli dobička ali presežka prihodkov nad odhodki, temveč ga vlaga v razvoj dejavnosti.

 

Rok za oddajo prijav je najkasneje do 12. 4. 2017.

 

Razpisno dokumentacijo in informacije v zvezi z namenom javnega razpisa lahko zainteresirani prijavitelji v razpisnem roku pridobijo na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti www.mddsz.gov.si ali preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (s pripisom: Javni razpis za sofinanciranje vsebin centrov za družine v 2017–2020 – informacije).

 

Uradni list Republike Slovenije, števila 14, z dne 24. 3. 2017

Več na: https://www.uradni-list.si/_pdf/2017/Ra/r2017014.pdf