17

jul

Sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi

Javni razpis za sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi 2017–2019

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov za izvajanje aktivnosti, namenjenih spodbujanju podjetništva med mladimi, z usposabljanji in spodbujanjem podjetniških aktivnosti med mladimi brezposelnimi osebami do vključno 28 let starosti, aktivacijo in usmeritvijo njihovih sposobnosti ter spodbujanjem inovativnosti in ustvarjalnosti.

 

Namen javnega razpisa je spodbujati podjetniško aktivnost med mladimi brezposelnimi osebami starimi do vključno 28 let, izkoristiti njihove zmožnosti, spodbujati inovativnost in ustvarjalnost, ter tako doseči večje zaposlovanje mladih oseb.

 

Cilj javnega razpisa je podpreti 2 izbrana projekta, ki bosta v usposabljanje in pomoč pri pripravi podjetniškega načrta vključila brezposelne mlade do vključno 28 let starosti, ter jih s tem in predvidenim svetovanjem po zaposlitvi vsaj 500 spodbudila za zaposlitev v povezani operaciji »Spodbude za zaposlitev mladih«, od tega 200 v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 300 v Kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

 

Rok za oddajo prijav je 28. 8. 2017.

 

Razpisno dokumentacijo in informacije v zvezi z namenom javnega razpisa lahko zainteresirani prijavitelji v razpisnem roku pridobijo na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti www.mddsz.gov.si.

 

Za dodatne informacije lahko pokličete Nušo Majhenc, na tel. 01/369-76-15 (v času uradnih ur) ali pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Uradni list Republike Slovenije, številka 38, z dne 14. 7. 2017

Več na: https://www.uradni-list.si/_pdf/2017/Ra/r2017038.pdf