09

okt

Javni razpis za izvajanje mednarodnih razvojnih projektov

Javni razpis za izvajanje mednarodnih razvojnih projektov v obdobju od 2018 do 2020

 

Predmet javnega razpisa je financiranje triletnih razvojnih projektov s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja (v nadaljnjem besedilu: MRS), ki jih izvajajo nevladne organizacije (v nadaljnjem besedilu: NVO), registrirane v Republiki Sloveniji.

 

Cilj MRS je prispevati k odpravi revščine in zmanjšanju neenakosti ter pospeševanju trajnostnega razvoja na družbenem, gospodarskem in okoljskem področju v partnerskih državah. RS z MRS prispeva k bolj uravnoteženemu in pravičnemu svetovnemu razvoju ter prevzema soodgovornost za odpravo revščine in uresničevanje trajnostnega razvoja.

 

Ministrstvo za financiranje 2 razvojnih projektov v Podsaharska Afriki, 1 razvojnega projekta v Severni Afriki ter 1 projekta v Republiki Sloveniji v obdobju od 2018 do 2020 namenja do 545.000 EUR.

 

Na javni razpis se lahko prijavijo NVO, registrirane v RS.

 

Vloga se šteje za pravočasno, če jo prijavitelj odda do 3. 11. 2017, s priporočeno pošiljko ali osebno na naslov: Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Sektor za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Prešernova cesta 25, 1001 Ljubljana.

 

Razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani ministrstva http://www.mzz.gov.si/ v razdelku »Javni razpisi«. Dokumentacija se lahko pridobi v tiskani obliki na naslovu Gregorčičeva 25a, 1000 Ljubljana, vsak delavnik med 10. in 14. uro, s predhodnim naročilom po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Prijavitelj lahko v zvezi s pripravo vloge zahteva dodatna pojasnila na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer najpozneje do 30. 10. 2017.

 

Uradni list Republike Slovenije, številka 55, z dne 6. 10. 2017.

Več na: https://www.uradni-list.si/_pdf/2017/Ra/r2017055.pdf