07

okt

USTVARJALNA EVROPA / PODPROGRAM KULTURA: PODPORA ZA PROJEKTE EVROPSKEGA SODELOVANJA ZA LETO 2020

Kot v preteklih letih je tudi tokratni (zadnji v tem programskem obdobju) razpis razdeljen v dve kategoriji:

 

Kategorija 1 – Manj obsežni projekti sodelovanja

Vključujejo vodjo projekta in vsaj dva druga partnerja s pravnim sedežem v vsaj treh različnih državah, ki sodelujejo v podprogramu Kultura v okviru programa Ustvarjalna Evropa. Prijavite lahko projekte v višini največ 200 000 EUR, sofinancira se do 60 % upravičenih stroškov.

 

Kategorija 2 – Obsežnejši projekti sodelovanja

Vključujejo vodjo projekta in vsaj pet drugih partnerjev s pravnim sedežem v vsaj šestih različnih državah, ki sodelujejo v podprogramu Kultura v okviru programa Ustvarjalna Evropa. Prijavite lahko projekte v višini največ 2 000 000 EUR, sofinancira se do 50 % upravičenih stroškov.

 

PREDVIDENI RAZPISNI ROK ZA KATEGORIJO 1 IN 2:
1. sreda oktobra (vsako leto do vključno 2020)

VREDNOST RAZPISA: 48 444 567 EUR

ROK PRIJAVE: 27. 11. 2019

TRAJANJE PROJEKTA : do 48 mesecev.

 

UPRAVIČENI PRIJAVITELJI

Na razpis se lahko prijavijo organizacije javnega in zasebnega sektorja, ki so dejavne v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih ter imajo uradni sedež v eni od držav, ki sodelujejo v podprogramu Kultura. Glede drugih pogojev in partnerskih zahtev glej razpisno dokumentacijo.

 

Dobro je vedeti

Če razmišljate o prijavi na razpis, vam lahko ekipa Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji pri tem pomaga. Več o njihovih podpornih aktivnostih si lahko preberete na www.ced-slovenia.eu.

Ekipa CED Slovenija vam je na voljo za poglobljeno individualno svetovanje o programu Ustvarjalna Evropa vsak torek med 10. in 14. uro. Obvezen je predhodni dogovor glede termina svetovanja prek e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefona (01) 300 87 87.

 

Aktualne razpise preverite na spletu CED Slovenija ali Izvajalske agencije EACEA.

 

TEHNIČNA POMOČ PRI IZPOLNJEVANJU E-PRIJAVNICE

Za vprašanja in/ali tehnično pomoč pri izpolnjevanju e-prijavnice se obrnite na Izvajalsko agencijo EACEA – HelpDesk (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.); T: 32 2 299 0705.

INFORMATIVNI DAN

  1. oktobra je organiziran informativni dan tako za podprogram Kultura kot tudi za podprogram Media!

 

Več o razpisu na tej spletni strani: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-european-cooperation-projects-2020_en