Predmet razpisa

Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno in mestno politiko je objavil javni razpis za sofinanciranje ukrepov informiranja v zvezi z evropsko kohezijsko politiko za leto 2024.

Glavni cilj

Glavni cilj je podpreti pripravo in razširjanje informacij ter vsebin, povezanih s kohezijsko politiko EU, vključno s Skladom za pravični prehod.

Posebna cilja tega razpisa za zbiranje predlogov sta spodbujanje medijske pokritosti o vprašanjih kohezijske politike, še posebej na regionalni ravni, ter povečanje ozaveščenosti o učinkih kohezijske politike in njenem vplivu na življenje ljudi.

Upravičeni prijavitelji

Na razpis se lahko prijavijo pravne osebe javnega in zasebnega prava (razen organov, odgovornih za izvajanje kohezijske politike v skladu s členom 71 Uredbe (EU) 2021/1060 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 24. junija 2021) iz držav članic EU. Glede drugih pogojev glejte razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa

Skupna proračunska sredstva, namenjena za sofinanciranje projektov na podlagi tega razpisa za zbiranje predlogov, so ocenjena na 3 500 000 EUR. Nepovratna sredstva bodo znašala okvirno 200 000 EUR, sofinancira se do 80 % upravičenih stroškov.

 

 

Informacije o razpisu

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za regionalno in mestno politiko

Datum objave:

9. 10. 2024

Rok oddaje

7. 1. 2025

VEČ...